11. Which of the following is the property of ionic compounds? A. They are moldy and soft B. They co-connective bonds display C. They have high melting point and boiling point D. They are soluble in kerosene Answer & Solution Discuss in Board Save for Later Answer & Solution Answer: Option C No explanation is given for this question Let's Discuss on Board
12. In Ammonia the valency of nitrogen is- A. 1 B. 3 C. 4 D. 2 Answer & Solution Discuss in Board Save for Later Answer & Solution Answer: Option B No explanation is given for this question Let's Discuss on Board
13. The Valence of chlorine relative to oxygen is . . . . . . . .? A. 4 B. 5 C. 2 D. 7 Answer & Solution Discuss in Board Save for Later Answer & Solution Answer: Option D No explanation is given for this question Let's Discuss on Board
14. A semiconductor has generally . . . . . . . . valence electrons. A. 3 B. 4 C. 6 D. 2 Answer & Solution Discuss in Board Save for Later Answer & Solution Answer: Option B No explanation is given for this question Let's Discuss on Board
15. Covalent bonds are formed by bonding between two atoms? A. Sharing of protons B. Transfer of protons C. Transfer of electrons D. Sharing of electrons Answer & Solution Discuss in Board Save for Later Answer & Solution Answer: Option D No explanation is given for this question Let's Discuss on Board
16. What is the valency of carbon in carbon dioxide? A. 3 B. 4 C. 2 D. 1 Answer & Solution Discuss in Board Save for Later Answer & Solution Answer: Option B No explanation is given for this question Let's Discuss on Board
17. Which of the following is not a property of covalent compound? A. low melting point and boiling point B. a high melting point and boiling point C. weak conductor of heat and electricity D. insoluble in water and soluble in organic solvents Answer & Solution Discuss in Board Save for Later Answer & Solution Answer: Option B No explanation is given for this question Let's Discuss on Board
18. Ionic solids A. are hard and brittle B. are generally high melting points C. can be melted to form liquids that are electrical conductors D. all of the above Answer & Solution Discuss in Board Save for Later Answer & Solution Answer: Option D No explanation is given for this question Let's Discuss on Board
19. Covalent Compounds . . . . . . . . A. They are formed by sharing electrons in joining atoms B. All of these C. Are the weak conductors of electricity D. Low melting point and boiling point of Answer & Solution Discuss in Board Save for Later Answer & Solution Answer: Option B No explanation is given for this question Let's Discuss on Board
20. A metallic bond is A. ionic B. polar covalent C. non-polar covalent D. electrostatic in nature Answer & Solution Discuss in Board Save for Later Answer & Solution Answer: Option D No explanation is given for this question Let's Discuss on Board