41. Proton play an important role in which type of bonding? A. Electrovalent B. Hydrogen C. Covalent D. Coordinate Answer & Solution Discuss in Board Save for Later Answer & Solution Answer: Option D No explanation is given for this question Let's Discuss on Board
42. How many valence electrons are there in a graphite atom? A. Four B. Five C. Two D. Three Answer & Solution Discuss in Board Save for Later Answer & Solution Answer: Option A No explanation is given for this question Let's Discuss on Board
43. Which of the following bond is the weakest? A. Coordinate bond B. Hydrogen bond C. Vander Waals' forces D. Covalent bond Answer & Solution Discuss in Board Save for Later Answer & Solution Answer: Option C No explanation is given for this question Let's Discuss on Board
44. In ionic compounds, ions attract each other and are strongly joined by . . . . . . . . A. electrostatic forces B. magnetic forces C. gravitational forces D. electric forces Answer & Solution Discuss in Board Save for Later Answer & Solution Answer: Option A No explanation is given for this question Let's Discuss on Board
45. The methane molecule has A. double bond B. triple bond C. single covalent bond D. none of the above Answer & Solution Discuss in Board Save for Later Answer & Solution Answer: Option C No explanation is given for this question Let's Discuss on Board
46. If the valency of aluminium is 3 and that of oxygen is 2, then the chemical formula of aluminium oxide is: A. (AlO)3+2 B. AlO2 C. Al3O2 D. Al2O3 Answer & Solution Discuss in Board Save for Later Answer & Solution Answer: Option D No explanation is given for this question Let's Discuss on Board
47. An atom of sodium loses one electron and chlorine atom accepts one electron. This result the formation of sodium chloride molecule. This type of molecule will be A. coordinate B. covalent C. electrovalent D. metallic bond Answer & Solution Discuss in Board Save for Later Answer & Solution Answer: Option C No explanation is given for this question Let's Discuss on Board
48. Which of the following is a trivalent element? A. Boron B. Indium C. Aluminium D. All these Answer & Solution Discuss in Board Save for Later Answer & Solution Answer: Option D No explanation is given for this question Let's Discuss on Board
49. How many covalent bonds are present in a Chloropropane molecule having molecular formula, C3H2CI? A. 6 B. 8 C. 9 D. 10 Answer & Solution Discuss in Board Save for Later Answer & Solution Answer: Option D No explanation is given for this question Let's Discuss on Board
50. In double covalent bond there is a sharing of A. two electrons B. four electrons C. six electrons D. three electrons Answer & Solution Discuss in Board Save for Later Answer & Solution Answer: Option B No explanation is given for this question Let's Discuss on Board