41. Isotonic solutions have the same A. normality B. molar concentration C. strength D. density Answer & Solution Discuss in Board Save for Later Answer & Solution Answer: Option B No explanation is given for this question Let's Discuss on Board
42. Physical adsorption becomes appreciable at A. high temperature B. room temperature C. low temperature D. none of the above Answer & Solution Discuss in Board Save for Later Answer & Solution Answer: Option C No explanation is given for this question Let's Discuss on Board
43. Which kind of catalysis can be explained on the basis of adsorption theory? A. Homogeneous catalysis B. Heterogeneous catalysis C. Negative catalysis D. Auto catalysis Answer & Solution Discuss in Board Save for Later Answer & Solution Answer: Option B No explanation is given for this question Let's Discuss on Board
44. Which of these is not a colloid? A. Milk B. Blood C. Ice-cream D. Honey Answer & Solution Discuss in Board Save for Later Answer & Solution Answer: Option D No explanation is given for this question Let's Discuss on Board
45. Heating of rubber with sulphur is known as . . . . . . . . A. galvanisation B. sulphonation C. bessemerisation D. vulcanisation Answer & Solution Discuss in Board Save for Later Answer & Solution Answer: Option D No explanation is given for this question Let's Discuss on Board
46. An emulsion is a colloid of a A. gas in a liquid B. liquid in a liquid C. liquid in a gas D. gas in a solid Answer & Solution Discuss in Board Save for Later Answer & Solution Answer: Option B No explanation is given for this question Let's Discuss on Board
47. A substance which readily forms colloidal solution in contact with water is called A. extrinsic colloid B. associated colloid C. hydrophobic colloid D. hydrophilic colloid Answer & Solution Discuss in Board Save for Later Answer & Solution Answer: Option D No explanation is given for this question Let's Discuss on Board
48. A solution is A. a homogeneous mixture of two or more substances B. a solid dissolved in a liquid C. a solid dissolved in water D. a mixture of two liquids Answer & Solution Discuss in Board Save for Later Answer & Solution Answer: Option A No explanation is given for this question Let's Discuss on Board
49. Butter is a colloid formed when A. fat is dispersed in water B. fat globules are dispersed in water C. water is dispersed in fat D. suspension of casein in water Answer & Solution Discuss in Board Save for Later Answer & Solution Answer: Option C No explanation is given for this question Let's Discuss on Board