11. Mycology is the study of A. fossils B. protozoan C. fungi D. lizards Answer & Solution Discuss in Board Save for Later Answer & Solution Answer: Option C No explanation is given for this question Let's Discuss on Board
12. Which bacterial strain developed from natural isolates by genetic manipulations can be used for treating oil spills? A. Agrobacterium B. Clostridium C. Nitrosomonas D. Pseudomonas Answer & Solution Discuss in Board Save for Later Answer & Solution Answer: Option D No explanation is given for this question Let's Discuss on Board
13. What is true about viruses without exception? A. They contain a core of RNA B. They can infect bacteria C. They cannot produce antibodies D. They can multiply only in host cells Answer & Solution Discuss in Board Save for Later Answer & Solution Answer: Option D No explanation is given for this question Let's Discuss on Board
14. Which of the following groups of organisms reproduce faster? A. Algae B. Fungi C. Bacteria D. Protozoa Answer & Solution Discuss in Board Save for Later Answer & Solution Answer: Option C No explanation is given for this question Let's Discuss on Board
15. The locomotory organ of Amoeba is A. pseudopodia B. parapodia C. flagella D. cilia Answer & Solution Discuss in Board Save for Later Answer & Solution Answer: Option A No explanation is given for this question Let's Discuss on Board
16. Which among the following bears smallest living cell? A. Bacterium B. Mycoplasma C. Virus D. Yeast Answer & Solution Discuss in Board Save for Later Answer & Solution Answer: Option B No explanation is given for this question Let's Discuss on Board
17. Mushroom cultivation is not useful in A. biogas production B. biological control of crop diseases C. recycling of agricultural wastes D. preventing cancer Answer & Solution Discuss in Board Save for Later Answer & Solution Answer: Option B No explanation is given for this question Let's Discuss on Board
18. Rod-shaped bacteria is called A. bacillus B. spirillum C. coccus D. comma Answer & Solution Discuss in Board Save for Later Answer & Solution Answer: Option A No explanation is given for this question Let's Discuss on Board
19. In which of the following generally hormone is not found? A. Rat B. Monkey C. Bacteria D. Cat Answer & Solution Discuss in Board Save for Later Answer & Solution Answer: Option C No explanation is given for this question Let's Discuss on Board
20. Xenobiotic which are inherently resistance to microbial attack are called as A. Biodegradable B. Persistent C. Recalcitrant D. None of these Answer & Solution Discuss in Board Save for Later Answer & Solution Answer: Option C No explanation is given for this question Let's Discuss on Board